Value2Health

DICA lanceert Clinical Audit Module

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

DICA heeft 21 juni op het jaarlijkse DICA congres een nieuwe generatie interactieve dashboards gepresenteerd voor haar kwaliteitsregistraties: ValueBase Clinical Audit Module.

Dit dashboard maakt kwaliteit van zorg inzichtelijk, op basis van patiëntprofielen die gebruikers zelf kunnen selecteren en aanpassen. Door middel van filters, kunnen ziekenhuizen bijvoorbeeld zien wat het effect is van hemicolectomie bij patiënten met een Charlson index +2 in de leeftijdscategorie 64-72 jaar.

 Hiermee krijgen gebruikers nog gerichter inzicht in verbeterpotentieel en in de patiëntpopulatie van het eigen ziekenhuis. De uitkomsten worden vergeleken met de rest van Nederland of over een bepaalde tijdsperiode. Bovendien is het mogelijk om tot patiëntniveau terug te keren om resultaten te interpreteren.

De module is tot stand gekomen in samenwerking met Value2Health. Het zal in eerste instantie beschikbaar komen voor gebruikers van de DCRA, naast de bestaande rapportages in MijnDICA.

Posted on Categories General